Hur går en fotografering till?

– Din fotoupplevelse med Karin Nygren –

Före fotograferingen

När du har bokat en tid för fotografering hos Fotograf Karin Nygren bokar vi även in en tid för designkonsultation, innan tillfället för fotograferingen. Vid detta tillfälle träffas vi hemma hos dig eller om det passar bättre, hemma hos mig eller i studion. Det går även bra att ta mötet online.

Syftet med en designkonsultation är att vi lär känna varandra före fotograferingen. Det går bra att hela familjen är närvarande alternativt en eller båda föräldrarna.
Här har vi nu möjlighet att prata igenom fotograferingen. Vilken typ av fotografering ska vi göra; är det mjölkbad så pratar vi om vilket tema ni tänkt er, någon rekvisita som ni gillar och vill använda. Skall fotograferingen vara utomhus så bestämmer vi plats.

För att vi tillsammans skall kunna skapa en riktigt härlig upplevelse pratar vi om vad ert syfte är och vad ni vill få ut av fotograferingen, vad är viktigt för er. Vi pratar även om vilka produkter som finns och vad ni gillar.

Genom att använda jordnära färger på kläderna under fotograferingen så förhöjer ni känslan i bilden. Läs gärna mer i min klädguide hur ni kan tänka kring klädval.

Rekvisita kan höja känslan i bilden

Det blir avslappnat och fint med olika typer av rekvisita, det behöver inte vara en mängd rekvisita, det kan räcka med en väska, nalle, bil, eller det som ditt barn allra mest har kärt just nu. Det blir ett väldigt fint minne att ha med ditt barns käraste ägodel som ni sedan tillsammans kan minnas genom att se på bilderna som sedan sitter på väggen där hemma.

Det finns många olika typer av rekvisita som går bra att använda sig av på fotograferingen och det går också att alternera mellan olika saker för att få fin variation i bilderna.

Den otroligt fina sängen eller soffan som är tillverkad i björk är väldigt populär som rekvisita. Det finns även en mängd olika gamla koffertar i färger och storlekar att välja bland, samt gunghäst, filtar, baljor och den fina egentillverkade gungan som går utmärkt att använda både i studio och utomhus på väl utvalda platser.

Under fotograferingen leker vi fram de fina och genuina bilderna tillsammans. Jag gillar när det syns i bilderna att vi har haft roligt och det blir också väldigt avslappnade fina bilder på det viset.

För de lite större barnen och när vi är utomhus sätter jag alltid ihop olika lekar och uppdrag till barnen eller familjen som vi använder oss av för att det skall bli roligt. Tillsammans får vi alla en fantastisk upplevelse att minnas tillbaka på när vi sedan ser bilderna.

Berätta för barnen innan fotograferingen att vi skall leka tillsammans och göra olika uppdrag, inte stå uppställda och sedan höra ”och så ler vi nu, se glada ut!”

Fotograferingen tar den tid det tar, men räkna mellan 1- 1½ timma.

Självklart får barnen belöning efter avklarade lekar och uppdrag och när vi är klara får de även en liten överraskning.

När det är fotografering inomhus förbereder jag studion med den bakgrund och rekvisita som vi kommit överens om under vårt möte.

Vi börjar alltid att fotografera vanliga porträttfoton. Vi tar foton både med och utan rekvisita och varierar den under fotograferingen för att få fin variation i bilderna. Det finns även möjlighet till klädbyten för ytterligare variation. Jag fångar ditt barns leenden, detaljer så som hårlockar, ögonfransar, kanske en virvel, eller det härliga bebishullet.

I studion får du som förälder hålla till bakom eller strax intill mig för att få barnen att vara nyfikna på vad som händer och känna sig trygga och nöjda.

När vi har fångat fina bilder med lite olika rekvisita så avslutar vi vår fotografering med ett härligt och busigt mjölkbad där ditt barn får chans att plaska och upptäcka den härliga mjölken i det tema som tidigare valts.

Efter fotograferingen bokar vi in en träff för bildbeställning där du och din partner får se alla foton som jag har valt ut och redigerat. Det är här du har möjlighet att välja de bilder, paket och produkter som passar dig och din familj.

På bildvisningen får ni i lugn och ro se ett vackert bildspel på alla foton och därefter kan vi gå igenom varje bild för sig så att ni kan bestämma vilka foton och produkter ni vill ha i ert hem.

Under bildbeställningen väljer ni vilket bildpaket som passar just er. Det går även att beställa till ytterligare produkter utöver innehållet i paketen. Läs mer om vad som ingår i fotokostnaden på 1495 kronor i min prisguide.

Läs om de olika fotograferingarna