Så här förhöjer du känslan i bilden

– Mixa och matcha på ett fint sätt –

Skapa mer känsla i bilden genom att använda liknande färger på familjemedlemmarna.

Mixa och matcha färgen på plaggen på olika sätt. Det kan vara samma grundfärg men i olika nyanser.

Pappa och son kan till exempel ha beige byxor och ljusblå skjorta och mamma och dotter ha ljusblå byxor med beige blus.

En genomtänkt färgmatchning kan förhöja känslan i bilden.

Enfärgade plagg i ljusa nyanser blir väldigt fint på kort

Att använda ljusare och framför allt enhetliga färger på plaggen gör att det blir en härlig känsla i bilden. Beige, ljusblå, gammelrosa och småmönstrade plagg är att föredra. Så kallade Emilskjortor och rutiga skjortor blir fint.
Detta tillsammans med några mörkare inslag som en marinblå kofta till eller en emilmyssse blir pricken över i. Detta är bara ett urval av alla fina kombinationer av kläder som finns att välja på.

Undvik många starka färger, stormönstrade kläder och stora tryck eller text mitt på magen eller bröstet som tar blicken ifrån barnet och minskar känslan i bilden.

Fotografering utomhus på vårkanten och hösten kan vara kyligt

Vid fotografering utomhus på våren, när värmen inte riktigt har kommit eller på hösten när värmen är på väg bort, kan det bli lite kallt. Att fotograferas med tjocka jackor kan vara mysigt, men är det inte det vi är ute efter så kan det vara bra att klä sig med lager på lager för att inte behöva frysa. Det gör också att det blir enkelt att variera bilderna med att lätt byta plagg genom att bara ta av sig en tröja.

Jag har en del kläder i studion till utlåning. Dessa är i storlek 74 och 80 och det finns några både till flickor och pojkar. På bilderna nedan visas ett urval av det som finns att låna.

Tips på vart du hittar fina kläder

POMPdeLUX har många fina plagg och fina naturliga färger. Här handlar du med fördel hos din POMPdeLUX-konsulent för att få experthjälp, men de har även webshop.

KappAhl har bland annat sin fina kollektion Newbie som har naturliga och jordnära färger och är mjuka och sköna plagg.

Samarbeten med lokala företag i Sjuntorp

Jag tycker att det är viktigt att gynna de lokala företagen i närområdet, stora som små.

Vid en fotografering använder jag mig därför av flera olika lokala företag. Under en mjölkbadsfotografering köper jag mjölk från Nyckleby Gårdsmejeri i Upphärad.

Alla blommor som används vid en fotografering kommer från Rutan på landet, vår lokala blomsteraffär i Sjuntorp.

Vid större tillställningar anlitar jag Blackstorp Event, som drivs av Johannes och Julia. De har lång erfarenhet av catering och det är väldigt enkelt och tryggt att anlita dem och de har fantastisk service och det bästa av allt är att de också finns i Sjuntorp.